BLOG Mei 2016

CrossFit Tiel groeit goed! Inmiddels al rond de 80 leden. Veel meer dan verwacht. Ook ben ik recentelijk geslaagd met mijn GMB apprenticeship! Nu officieel GMB trainer! 

Binnenkort start ik met GMB trainingen bij CrossFit Tiel.


Tijdens mijn eigen training blijft mijn focus op de handstand. Inmiddels staat mijn record op 20 seconden maar hij is nog zeer wisselvallig. Er zijn dagen achter elkaar bij dat het balanceren mij niet lukt. 

Ook ga ik weer verder met de basics en oefeningen die ik interessant vind. De muscle up versterken, handstand en mijn mobiliteit vergroten. Met name heupen.

simple wysiwyg site builder software download

Januari 2016

Sinds januari 2016 ben ik samen met Niels & Roos Stolker begonnen met CrossFit Tiel. Ondanks dat we pas enkele weken open zijn groeien we hard. Naast de CrossFit lessen, ben ik gestart met geven van movement/gymnastics lessen.


Opleidingen:

In januari heb ik examen gedaan voor de CPPS course van Joe DeFranco en Jim Smith. Deze is totaal gericht op kracht en conditie specifiek voor sport. Een zeer intensieve en waardevolle cursus waardoor ik mijn clienten nog beter kan begeleiden. Mijn "schriftelijke" examen heb ik gehaald (85% goed!!), nu afwachten hoe mijn instructie video's worden beoordeeld.


Per 1 februari start ik met de opleiding tot GMB trainer.Vier maanden lang veel trainen, jezelf filmen en opdrachten maken. Het gaat een hele drukke periode worden maar ik ben zeer benieuwd naar alle inzichten en kennis.


Training:

Momenteel ligt mijn focus in mijn trainingen op de volgende bewegingen.

  • Vrijstaande handstand (nu ongeveer 10-15 seconden)
  • Shrimp squat
  • Meerdere muscle ups achter elkaar (zie video rechts)

Volg mijn Instagram om de voortgang van mijn training te zien!


Lezen:

Een paar boeken staan op mijn to-do om te lezen. 

  • Seth Godin - Tribes (momenteel mee bezig)
  • Cal Newport - So good they can't ignore you
  • Leo Babauta - Zen Habits